به گزارش همشهری آنلاین، مجله Notes and Queries اولین جایی بود که نقل قول اصلی را منتشر کرد. اگرچه تحقیقات نشان میدهد که خوردن سیب بیشتر ممکن است با مراجعه کمتر به پزشک همراه نباشد، افزودن سیب به رژیم غذایی میتواند به بهبود چندین جنبه از سلامتی کمک کند.
فواید سلامتی
سیب با مزایای زیادی همراه است که میتواند به سلامتی درازمدت کمک کند. این میوه دارای مواد مغذی مهمی از جمله فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهاست. یک سیب متوسط مواد مغذی زیر را تأمین میکند:
کالری: ۹۵ گرم
کربوهیدرات: ۲۵ گرم
فیبر: ۴.۵ گرم
ویتامین سی: ۹ درصد نیاز روزانه
مس: ۵ ٪ نیاز روزانه
پتاسیم: ۴ ٪ نیاز روزانه
ویتامین کا: ۳ درصد نیاز روزانه
به طور خاص ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان برای خنثیسازی ترکیبات مضر شناخته شده است که به عنوان رادیکالهای آزاد عمل میکند و از بیماری محافظت میکند. سیب همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدانها مانند: کوئرستین، اسید کافئیک و اپیکاتچین است.
سلامت قلب را تضمین میکند
مطالعات نشان میدهد که خوردن سیب بیشتر میتواند با خطر کمتری از چندین بیماری مزمن ازجمله بیماری قلبی همراه باشد. در حقیقت یک مطالعه بر روی بیش از ۲۰هزار بزرگسال نشان داد که مصرف مقادیر بیشتر میوه و سبزیجات ازجمله سیب با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است. این ممکن است به دلیل وجود فلاونوئیدهای موجود در سیب باشد. ترکیباتی که نشان داده شده است التهاب را کاهش میدهند و از سلامت قلب محافظت میکنند.
سیب همچنین دارای فیبر محلول است که ممکن است به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کند. هر دوی آنها از عوامل خطر بیماریهای قلبی هستند.
حاوی ترکیبات مقابله با سرطان است
سیب حاوی ترکیبات مختلفی ازجمله آنتی اکسیدانها و فلاونوئیدهاست که میتواند از تشکیل سلولهای سرطانی جلوگیری کند. طبق یک بررسی در ۴۱ مطالعه مصرف مقدار بیشتری از این میوه فوقالعاده با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه همراه بود. مطالعه دیگری یافتههای مشابهی را مشاهده کرد و گزارش داد که خوردن سیب بیشتر با خطر کمتری سرطان روده بزرگ مرتبط است. تحقیقات دیگر نشان میدهد که یک رژیم غذایی غنی از میوهها و سبزیجات میتواند از سرطان معده، روده بزرگ، ریهها، حفره دهان و مری محافظت کند. با این حال برای ارزیابی اثرات بالقوه ضد سرطانی این میوه و تعیین اینکه آیا عوامل دیگری نیز در آن دخیل هستند، تحقیقات بیشتری لازم است.
باکتریهای خوب دستگاه گوارش را تقویت میکند
سیب حاوی پکتین است. نوعی فیبر که به عنوان پروبیوتیک عمل میکند. این بدان معنی است که به باکتریهای خوب روده شما تغذیهرسانی میکند. روده کوچک شما هنگام هضم فیبر را جذب نمیکند. در عوض به روده بزرگ شما میرود، جایی که میتواند رشد باکتریهای خوب را تقویت کند. همچنین به ترکیبات مفید دیگری تبدیل میشود که در بدن شما گردش میکنند. تحقیقات جدید نشان میدهد که این ممکن است دلیل برخی از اثرات محافظتی سیب در برابر چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی باشد.
سایر فواید سلامتی
سیب همچنین با چندین فواید سلامتی دیگر مرتبط است که میتواند به دور نگه داشتن شما از پزشک کمک کند:
• به کاهش وزن کمک میکند: به دلیل محتوای بالای فیبر نشان داده شده است که باعث افزایش احساس سیری، کاهش کالری دریافتی و درنتیجه کاهش وزن میشود.
• سلامت استخوان را بهبود ببخشید: مطالعات بر روی انسان و حیوان نشان داده است که خوردن مقدار بیشتری میوه میتواند با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان و کاهش خطر پوکی استخوان همراه باشد.
• عملکرد مغز را ارتقا میدهد: مطالعات حیوانی نشان میدهد که خوردن سیب میتواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند؛ همچنین از افت روانی و علائم کند پیری نیز جلوگیری میکند.
• در برابر آسم محافظت میکند: مطالعات نشان میدهد که افزایش مصرف این میوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به آسم مرتبط همراه باشد.
• خطر دیابت را کاهش میدهد: طبق یک بررسی خوردن یک عدد سیب در روز با ۲۸ ٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در مقایسه با نخوردن آن همراه است.
آیا عوارضی در خوردن زیاد سیب وجود دارد؟
هر عاملی که از تعادل خارج شود، میتواند بدن را با مشکلاتی رو به رو کند. خوردن هر روز یک سیب به سلامتی شما آسیب نمیرساند. با این حال خوردن چندین سیب در هر روز ممکن است عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند. به طور خاص افزایش سریع در دریافت فیبر در مدت زمان کوتاه میتواند علائمی مانند نفخ و درد معده ایجاد کند. اگرچه این مسئله برای بیشتر افراد مشکلی ایجاد نمیکند، افرادی که از رژیم کم کربوهیدرات یا کتوژنیک پیروی میکنند، ممکن است نیاز به تعدیل مصرف داشته باشند.
گزینههای سالم دیگر
سیب سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهاست که یک افزودنی عالی برای رژیم غذایی است و ممکن است چندین فواید سلامتی را برای شما به همراه داشته باشد. با این حال بسیاری از میوهها و سبزیجات نیز هستند که مجموعهای مشابه از مواد مغذی را ارائه میدهند و میتوانند به همان اندازه برای سلامتی مفید باشند. علاوهبر این قرار دادن انواع میوهها و سبزیجات دیگر در برنامه روزمره میتواند عطر و طعم و ارزش غذایی بیشتری به رژیم غذایی شما اضافه کند.
در اینجا چند میوه و سبزیجات دیگر وجود دارد که میتوانید در سبد غذایی خود به آنها توجه داشته باشید:
• موز
• بلوبری
• کلم بروکلی
• هویج
• گل کلم
• گریپ فروت
• کلم پیچ
• انبه
• هلو
• گلابیها
• آناناس
• تمشک
• اسفناج
• توت فرنگی
• گوجه فرنگی
در پایان باید گفت اگرچه خوردن سیب بیشتر به معنای واقعی کلمه با مراجعه کمتر به پزشک همراه نیست، این میوه سرشار از مواد مغذی است و مزایای زیادی برای پیشگیری از بیماری و سلامتی طولانیمدت به ارمغان میآورد.
منبع: فرارو
نظر شما